Alles over het zelf maken van natuurlijke cosmetica.   
Nederlands 
  Home
  COSMETICA ZELF MAKEN   WAT HELENA COSMETICA ZO UNIEK MAAKT   Aanbiedingen   HULP BIJ HET BESTELLEN   Recepten
 
Producten
  Helena Verzorgingslijn
  Grondstoffen voor het zelf maken
 
Extra
  HELENA COMPLETE VERZORGINGSLIJN
  NIEUW !!!
  Aanbiedingen
  Aloë Vera Lijn
  Multi- Vitamine Lijn
  Tea Tree Lijn
  Anti- Aging Lijn
  Cosmetica voor de man
  Etherische oliën
  Baby Lena Lijn
  Uw huid
  Uw haar
  Reiniging van de huid
  Parfumering
  Conservering
  Historie
  Links
  Algemene Leveringsvoorwaarden/verzendkosten
  Boek
  Pakket zelf crème maken
  Recept zelf crème maken
  Parfum zelf maken
  Recepten
  Informatie over grondstoffen voor specialisten
 

 

 

Grondstoffen voor het zelf maken | Conserveringsmiddelen | 



1-2 -Volgende »


Antiranz
Antiranz    10 ml

INCI: Tocopherol, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryloleate, Glyceryl Stearate, CitricAcid


0,85 Euro


Aantal

BioKons
BioKons    10 ml

INCI: Parfum
Biokons bestaat uit parfumstoffen die een conserverende werking hebben. Omdat het hier volgens de wet niet gaat om een conserveringsmiddel is er geen maximale toegestane dosis vastgelegd.
Biokons is een goede vervanging voor Parabeen, indien men hier allergisch voor is. Biokons heeft een sterke eigen geur, is 100% biologisch afbreekbaar en zeer mild.
De dosering is 3 druppels op 10 gram eindproduct voor een houdbaarheid van 3 maanden en 6 druppels op 10 gram eindproduct voor een houdbaarheid van 6 maanden.


2,50 Euro


Aantal

BioKons
BioKons    50 ml

INCI: Parfum
Biokons bestaat uit parfumstoffen die een conserverende werking hebben. Omdat het hier volgens de wet niet gaat om een conserveringsmiddel is er geen maximale toegestane dosis vastgelegd.
Biokons is een goede vervanging voor Parabeen, indien men hier allergisch voor is. Biokons heeft een sterke eigen geur, is 100% biologisch afbreekbaar en zeer mild.
De dosering is 3 druppels op 10 gram eindproduct voor een houdbaarheid van 3 maanden en 6 druppels op 10 gram eindproduct voor een houdbaarheid van 6 maanden.


7,75 Euro


Aantal

Euxyl K 100
Euxyl K 100    10 ml

INCI: Benzyl alkohol/Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one
Euxyl is een conserveringsmiddel, het is al in zeer geringe dosering actief tegen schimmels en bacteriën. Het kan ingezet worden tot een pH van 8.
Euxyl kan helaas allergieën veroorzaken en dient uitsluitend gebruikt te worden in verzorgingsproducten die afgespoeld kunnen worden (shampoo, zepen etc.).
Dosering: 0,05 tot 0,15 %

Methylisothiazolinon en chloromethylisothiazolinon (Kathon CG)
Gedurende de afgelopen tien jaar worden methylisothiazolinon en chloromethylisothiazolinon (merknaam: Kathon CG) vaak in cosmetica toegepast. Kathon CG, ook bekend onder een aantal andere handelsnamen (bijvoorbeeld Euxyl K100) bestaat uit een 1.5% oplossing van twee verbindingen, methylisothiazolinon en chloromethylisothiazolinon, in water, waaraan enkele zouten zijn toegevoegd ter stabilisering. Kathon CG is actief inlage concentratie: de aanbevolen hoeveelheid voor conservering van cosmetische producten is circa 0.1% overeenkomend met 0.0015% actieve ingrediënten. Het Warenwetbesluit nadere eisen cosmetische producten limiteert de toe te passen hoeveelheid als mengsel tot 0.0015 % actieve stoffen. Voor methylisothiazolinon is een afzonderlijke limiet van 0.01% vastgesteld als conserveermiddel. Mede doordat het veelvuldig werd toegepast werden frequent allergische reacties gezien. Dit was vooral het geval bij producten die langere tijd op de huid blijven, zoalsdag- en nachtcrèmes, body lotions en dergelijke. Conservering van shampoos en badschuimen, die direct weer worden afgespoeld, geeft minder bijwerkingen.


3,10 Euro


Aantal

Euxyl K 100
Euxyl K 100    50 ml

INCI: Benzyl alkohol/Mixture of 5-chloro-2-methyl-2H-isothiazol-3-one
Euxyl is een conserveringsmiddel, het is al in zeer geringe dosering actief tegen schimmels en bacteriën. Het kan ingezet worden tot een pH van 8.
Euxyl kan helaas allergieën veroorzaken en dient uitsluitend gebruikt te worden in verzorgingsproducten die afgespoeld kunnen worden (shampoo, zepen etc.).
Dosering: 0,05 tot 0,15 %

Methylisothiazolinon en chloromethylisothiazolinon (Kathon CG)
Gedurende de afgelopen tien jaar worden methylisothiazolinon en chloromethylisothiazolinon (merknaam: Kathon CG) vaak in cosmetica toegepast. Kathon CG, ook bekend onder een aantal andere handelsnamen (bijvoorbeeld Euxyl K100) bestaat uit een 1.5% oplossing van twee verbindingen, methylisothiazolinon en chloromethylisothiazolinon, in water, waaraan enkele zouten zijn toegevoegd ter stabilisering. Kathon CG is actief inlage concentratie: de aanbevolen hoeveelheid voor conservering van cosmetische producten is circa 0.1% overeenkomend met 0.0015% actieve ingrediënten. Het Warenwetbesluit nadere eisen cosmetische producten limiteert de toe te passen hoeveelheid als mengsel tot 0.0015 % actieve stoffen. Voor methylisothiazolinon is een afzonderlijke limiet van 0.01% vastgesteld als conserveermiddel. Mede doordat het veelvuldig werd toegepast werden frequent allergische reacties gezien. Dit was vooral het geval bij producten die langere tijd op de huid blijven, zoalsdag- en nachtcrèmes, body lotions en dergelijke. Conservering van shampoos en badschuimen, die direct weer worden afgespoeld, geeft minder bijwerkingen.


14,45 Euro


Aantal

Grapefruitpitextract    50 ml

INCI: Grapefruitpitextract, glycerine, water
wordt uit de pitten en delen van de schil van de grapefruit gewonnen. Het bevat veel kostbare ingrediënten zoals flavonoide en vitamine C. Bevat geen conservering (Benzethoniumchloride vrij). Kan als conserveringsmiddel gebruikt worden voor crèmes.
1-2 druppels op 10 ml crème (crème koel bewaren) = 1 maand houdbaar.
De crème kan even niet meer stabiel lijken, door intensief te roeren wordt dit weer opgelost. In combinatie met tegomuls 90 S blijft de crème van het begin af aan stabiel.
Als grondstof voor het maken van cosmetica kan de extract bij onreine en ontstoken huid gebruikt worden. Het kan het huidbeeld positief beinvloeden en nieuwe ontstekingen voorkomen. Grapefruitpitextract is als toevoeging voor gezichts- mondwater en tandpasta geschikt. Er zijn goede ervaringen gemaakt om de extract bij hoofdhuidproblemen in shampoo te verwerken.
Dosering: 1 druppel op 10 g einproduct.


11,30 Euro


Aantal

Heliozimt K
Heliozimt K    10 ml

INCI: 3,4 Methylendioxybenzaldehyd,Phenylpropylalcohol
Wettelijk gezien betreft het hier geen conserveringsmiddel en kan Heliozimt volledig legaal gebruikt worden in verzorgingsproducten “zonder conservering”.
Heliozimt wordt ook in de levensmiddelenindustrie veelvuldig gebruikt. Het gaat hier om een combinatie van twee stoffen. Het eerste is heliotropine, een etherische olie gemaakt uit de plant heliotropium.
Deze stof heeft een vanille-achtige geur en wordt zowel als smaakstof voor levensmiddelen als in de parfumindustrie gebruikt. Heliotropine heeft een sterke bacterieremmende werking.
De tweede stof is Alcohol hydro kaneel, een soort alcohol met een licht-bloemige geur, die aan sering en roos doet denken. Het betreft hier een 1:1 oplossing.
De dosering is: 1 druppel op 10 gram eindproduct voor een conservering van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram voor een conservering van 6 maanden.


1,20 Euro


Aantal

Heliozimt K    50 ml

INCI: 3,4 Methylendioxybenzaldehyd,Phenylpropylalcohol
Wettelijk gezien betreft het hier geen conserveringsmiddel en kan Heliozimt volledig legaal gebruikt worden in verzorgingsproducten “zonder conservering”.
Heliozimt wordt ook in de levensmiddelenindustrie veelvuldig gebruikt. Het gaat hier om een combinatie van twee stoffen. Het eerste is heliotropine, een etherische olie gemaakt uit de plant heliotropium.
Deze stof heeft een vanille-achtige geur en wordt zowel als smaakstof voor levensmiddelen als in de parfumindustrie gebruikt. Heliotropine heeft een sterke bacterieremmende werking.
De tweede stof is Alcohol hydro kaneel, een soort alcohol met een licht-bloemige geur, die aan sering en roos doet denken. Het betreft hier een 1:1 oplossing.
De dosering is: 1 druppel op 10 gram eindproduct voor een conservering van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram voor een conservering van 6 maanden.


5,20 Euro


Aantal

Heliozimt K    100 ml

INCI: 3,4 Methylendioxybenzaldehyd,Phenylpropylalcohol
Wettelijk gezien betreft het hier geen conserveringsmiddel en kan Heliozimt volledig legaal gebruikt worden in verzorgingsproducten “zonder conservering”.
Heliozimt wordt ook in de levensmiddelenindustrie veelvuldig gebruikt. Het gaat hier om een combinatie van twee stoffen. Het eerste is heliotropine, een etherische olie gemaakt uit de plant heliotropium.
Deze stof heeft een vanille-achtige geur en wordt zowel als smaakstof voor levensmiddelen als in de parfumindustrie gebruikt. Heliotropine heeft een sterke bacterieremmende werking.
De tweede stof is Alcohol hydro kaneel, een soort alcohol met een licht-bloemige geur, die aan sering en roos doet denken. Het betreft hier een 1:1 oplossing.
De dosering is: 1 druppel op 10 gram eindproduct voor een conservering van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram voor een conservering van 6 maanden.


8,35 Euro


Aantal

Kaliumsorbaat
Kaliumsorbaat    10 g

INCI: Potassium Sorbate
Het betreft hier een conserveringsmiddel dat ook in de levensmiddelenindustrie wordt gebruikt. Kaliumsorbat is het kaliumzout uit sorbinezuur.
Het werkt het beste in een vrij zuur klimaat met een PH van 5, liever nog 4 en bij een PH van 5,5 gaat de conserverende werking verloren.
De dosering is 2 druppels op 10 gram eindproduct voor een conservering van 3 maanden.


1,10 Euro


Aantal
1-2 -Volgende »

 
  Winkelwagen
Aantal Product  
Winkelwagen
 
  Aanbiedingen
Algemene Leveringsvoorwaarden/verzendkosten Privacy Contact