Alles over het zelf maken van natuurlijke cosmetica.   
Nederlands 
  Home
  COSMETICA ZELF MAKEN   WAT HELENA COSMETICA ZO UNIEK MAAKT   Aanbiedingen   HULP BIJ HET BESTELLEN   Recepten
 
Producten
  Helena Verzorgingslijn
  Grondstoffen voor het zelf maken
 
Extra
  HELENA COMPLETE VERZORGINGSLIJN
  NIEUW !!!
  Aanbiedingen
  Aloë Vera Lijn
  Multi- Vitamine Lijn
  Tea Tree Lijn
  Anti- Aging Lijn
  Cosmetica voor de man
  Etherische oliën
  Baby Lena Lijn
  Uw huid
  Uw haar
  Reiniging van de huid
  Parfumering
  Conservering
  Historie
  Links
  Algemene Leveringsvoorwaarden/verzendkosten
  Boek
  Pakket zelf crème maken
  Recept zelf crème maken
  Parfum zelf maken
  Recepten
  Informatie over grondstoffen voor specialisten
 

 

 

Grondstoffen voor het zelf maken | Stabilisatoren | 



1-2-3-4-5 -Volgende »


Alginaat
Alginaat    30 g

INCI: Natriumalginat, Algin
Alginat is een doeltreffend verdikkingsmiddel, stabilisator en gelvormer.
Dosering: 0,25-0,5%.


2,55 Euro


Aantal

Aluin
Aluin    10 g

INCI: Kaliumaluminiumsulfat
Aluin is een synthetische stof. De kleurloze, kristalachtige stof is een verbinding (zout) van zwavelzuur met aluminium en kalium. Aluin smelt bij verwarming en kan dan in een vorm gegoten worden, waarna de stof weer vast wordt. Aluin lost in warm water goed op, maar is in alcohol niet oplosbaar. Aluin heeft een bloedstelpende, desinfecterende en samentrekkende werking en kan gebruikt worden in deodorant, after-shave en lotions.
De dosering is 0,5%.


0,75 Euro


Aantal

Bijenwas wit
Bijenwas wit    50 g

INCI: Cera alba
Bijenwas behoort tot de dierlijke vetten omdat het een stofwisselingsproduct van bijen is. Bijenwas wordt zowel in gebleekte (wit) kwaliteit als in ongebleekte kwaliteit (geel) aangeboden. Beide varianten zijn geschikt voor cosmetisch gebruik. Bijenwas is een stabilisator, zelfs zwak emulgerend, voor cosmetische producten zoals crèmes, lippenstift, kajalstiften etc.


1,50 Euro


Aantal

Bijenwas wit
Bijenwas wit    100 g

INCI: Cera alba
Bijenwas behoort tot de dierlijke vetten omdat het een stofwisselingsproduct van bijen is. Bijenwas wordt zowel in gebleekte (wit) kwaliteit als in ongebleekte kwaliteit (geel) aangeboden. Beide varianten zijn geschikt voor cosmetisch gebruik. Bijenwas is een stabilisator, zelfs zwak emulgerend, voor cosmetische producten zoals crèmes, lippenstift, kajalstiften etc.


2,55 Euro


Aantal

Cacaoboter, chips
Cacaoboter, chips    50 g

INCI: Theobroma cacao
Cacaoboter is een door persing en filtering (van de cacaoboon zonder schil) gewonnen, natuurlijk vet dat in de vorm van chips wordt aangeboden. Cacaoboter wordt als stabilisator met goede huidverzorgende eigenschappen gebruikt in allerlei cosmetische emulsies, ook in haarverzorgingsproducten en levensmiddelen. Verzorgingsproducten die met cacaoboter zijn gemaakt worden na enkele dagen nog iets dikker.
De boter wordt in de vetfase verwerkt en het smeltpunt ligt bij 30 - 35° C.
De dosering is:5 -35%.



2,05 Euro


Aantal

Cacaoboter, chips
Cacaoboter, chips    100 g

INCI: Theobroma cacao
Cacaoboter is een door persing en filtering (van de cacaoboon zonder schil) gewonnen, natuurlijk vet dat in de vorm van chips wordt aangeboden. Cacaoboter wordt als stabilisator met goede huidverzorgende eigenschappen gebruikt in allerlei cosmetische emulsies, ook in haarverzorgingsproducten en levensmiddelen. Verzorgingsproducten die met cacaoboter zijn gemaakt worden na enkele dagen nog iets dikker.
De boter wordt in de vetfase verwerkt en het smeltpunt ligt bij 30 - 35° C.
De dosering is:5 -35%.



3,65 Euro


Aantal

Cacaoboter, rauw    50 g

INCI: Theobroma cacao




2,95 Euro


Aantal

Cacaoboter, rauw    100 g

INCI: Theobroma cacao




5,50 Euro


Aantal

Calciumcarbonaat
Calciumcarbonaat    50 g

INCI: Calcium carbonat
Calciumcarbonaat is een zout en komt in de natuur zeer veel voor als het mineraal calciet. De schaal van de eieren van vogels, de schelp van slakken en schelpdieren bestaat grotendeels uit calciumcarbonaat.
De stof is niet oplosbaar in water, wel in zuren.
Calciumcarbonaat wordt gebruikt in de cosmetica in o.a. tandverzorgingsproducten. De stof kan een sterk schurende werking hebben op het tandglazuur en zorgt ervoor dat de werking van fluoride teniet gedaan wordt.
Bovendien kan natuurlijk calciumcarbonaat nikkel bevatten (en kan hierdoor een allergische reactie geven).




0,80 Euro


Aantal

Carnaubawas
Carnaubawas    50 g

INCI: Carnauba


2,30 Euro


Aantal
1-2-3-4-5 -Volgende »

 
  Winkelwagen
Aantal Product  
Winkelwagen
 
  Aanbiedingen
Algemene Leveringsvoorwaarden/verzendkosten Privacy Contact