Helena Cosmetica

Lanoline anhydraat

100 g INCI: Adeps lanae

Lanoline anhydraat
Euro 3.45 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode115210
Lanoline is een dierlijke emulgator afkomstig uit de talkliertjes van een schaap. De lanoline wordt gewonnen door middel van het uitwassen van het vel na het scheren (wolvet).
Lanoline wordt veelvuldig gebruikt voor het maken van zalven in de farmaceutische- en cosmetische industrie omdat het zeer krachtige emulgerende eigenschappen (in het bijzonder in combinatie met bijenwas) heeft en het hetzelfde gewicht aan water, toevoeging- en werkstoffen kan bevatten. Lanoline is vooral geschikt voor de droge, schilferige, en rijpe huid en heeft een sterke eigen geur.
Dosering: als terugvetter of als basis voor zalven: 3 – 8%.