Helena Cosmetica

Biogard 221 (Geogard) goedgekeurd door ECOCERT 100 ml

100 ml INCI: Dehydroacetic acid, Benzyl alcohol

Biogard 221 (Geogard) goedgekeurd door ECOCERT 100 ml
Euro 6.80 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode30811345
Ook bekend als Cosgard. .
Biogard 221 is een combinatie van organisch zuur en alcohol en het meest natuurlijke conservering dat er verkrijgbaar is. Sorbinezuur is een natuurlijke organische verbinding, ook gebruikt als conserveermiddel in voedsel.
Biogard 221 werkt als conserveermiddel in het bereik van pH 2 tot pH 6,5. Het is oplosbaar in water, alcohol en glycolen.

Dehydroacetic acid en Benzylalcohol zijn beide organische verbindingen die zijn toegestaan  voor gebruik in natuurlijke cosmetica die een breed spectrum van stabiliteit bieden bij een breed pH-bereik. Het organische conserveermiddel bevat geen parabenen, formaldehyde, isothiazolon gebaseerd conserveringssysteem.
Biogard 221 is geschikt voor gebruik in verschillende cosmetische toepassingen zoals shampoos, conditioners, vochtinbrengende crèmes, bubbelbaden, en zonnefilters. Het organische conserveermiddel maakt het geschikt voor gebruik in producten die andere organische ingrediënten bevatten.
Het conserveermiddel voldoet aan de vereisten van COSMOS en ECOCERT.


Voeg de organische conserverende verbinding toe bij temperaturen onder 45 ° C. Het is een heldere, lichtgele vloeistof met een lichte amandelgeur, die niet zichtbaar is in crèmes. Het conserveermiddel is veilig voor gebruik in producten met een pH van 2 en 7.
Dosering: 0,8-1%.


Niet voor inname gebruik. Buiten het bereik van kinderen houden. Blijf uit de buurt van de ogen.
Dehydroazijnzuur is verboden voor gebruik in spuitbussen in de EU