De huid is ons grootste orgaan.
Voor een mooie, gezonde huid is het belangrijk gezond te eten, voldoende rust te nemen en de huid zo goed mogelijk te verzorgen.
We gebruiken cosmetica om de algehele conditie van de huid zo goed mogelijk op peil te houden en vroegtijdige kans op veroudering zo klein mogelijk te maken.
We moeten onze huid dan ook zo veel mogelijk beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf (b.v. koud weer, droge atmosfeer of sterk zonlicht).
Verder dient de huid regelmatig van vet en vuil ontdaan te worden, d.m.v. reinigingsproducten.
Al onze dagcrèmes zijn leverbaar met een tintje. Deze crème geeft uw huid dan direct een licht zongebruinde en gezonde teint.

Voor een goede verzorging van de huid is het belangrijk milde en kwalitatief hoogwaardige producten te gebruiken.
Om te kunnen bepalen welke producten geschikt zijn voor onze huid is het van groot belang te weten welk huidtype we hebben.
We maken dan ook onderscheid in de volgende huidtypen:

Normale huid
Dit huidtype komt bij mensen boven de 30 jaar niet veel meer voor. De normale huid kenmerkt zich door een heldere teint met een fijne structuur: de poriën zijn nauwelijks zichtbaar.
De normale huid is vaak bij de kin, het voorhoofd en de neus (de T-zone) iets vetter.
Bij het ouder worden neemt de talgproductie zodanig af dat veel mensen met een normale huid later toch een droge huid krijgen.

Vette huid
Dit huidtype heeft een verhoogde talgafscheiding (glimt) en een overmatige zweetproductie.
Deze huid heeft last van openstaande poriën waar bacteriën gemakkelijk ontstekingen in kunnen veroorzaken. De huid vertoont zwarte puntjes (mee-eters). Gaan deze ontsteken dan spreken we van acné.
Deze huid heeft echter een groot voordeel: De vette huid heeft een goede vochtigheidsgraad waardoor deze niet snel rimpels krijgt.

Droge, vochtarme huid
De droge huid kenmerkt zich doordat deze geen glans heeft, warm aanvoelt, erg dun is en snel trekkerig en droog aanvoelt.
Deze huid is ook zeer gevoelig voor weersomstandigheden.
De huid bevat niet alleen weinig talg, maar is ook vochtarm.
Het is belangrijk deze huid goed te beschermen tegen kou en felle zon. De producten mogen geen alcohol of agressieve bestanddelen bevatten omdat deze de huid nog meer uitdrogen.

Rijpere huid
Het natuurlijke verouderingsproces van de huid is natuurlijk nooit te stoppen.
We kunnen er wel voor zorgen dat de huid niet onnodig vroegtijdig verouderd.
De oudere huid kenmerkt zich door een wat grovere huidstructuur, weinig talgproductie en een afnemende elasticiteit van de huid.