Kamilleolie, blauw eth. Duitsland

1 ml Chamomilla Recutita Flower Oil natuurzuiver

Kamilleolie, blauw eth. Duitsland
Euro 5,20 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode40249
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Eerste destillaat van verse bloesem.
Blauwe Kamille is een van de meest gebruikte en veelzijdige olie in Europa. Het wordt gebruikt in cosmetica en in de huidverzorging en als hydraterende etherische olie voor de gevoelige, droge, rijpe of geïrriteerde huid. Het is een helende hulpmiddel en wordt  in vele natuurlijke zalven gebruikt.

Zou kunnen werken tegen abcessen, acne, amenorroe, bloedarmoede. Om de vorming van leukocyten te stimuleren, bij artritis, asthenie.
Heeft een kalmerende, rustgevende werking. Goed voor dermatitis, dysmenorroe, ontstekingsremmend voor eczeem.
Bevordering van de galstroom, tegen prikkelbaarheid, migraine, zweren.
Effectief tegen huidontsteking, voor de gevoelige huid, voor huidverzorging in het algemeen.
Versterkt het immuunsysteem, met slapeloosheid, pijn tijdens tandjes. Pijnstillend, spijsverteringsmiddel.
De blauwe olie van Duitse kamille is bijzonder omdat het veel azuleen bevat. Het staat bekend om zijn kalmerende en krampstillend effecten. De milde olie is ook goed voor kinderen, bijvoorbeeld bij het tandjes krijgen.


Waarschuwing
Met uitzondering van tea tree en lavendel mogen essentiële oliën niet puur op de huid worden aangebracht. Mocht een essentiële olie per ongeluk in de ogen zijn terechtgekomen of levert een essentiële olie irritatie op, breng dan direct een vette plantenolie op de plek aan. Bij per ongeluk inwendig gebruik ook direct enkele slokken vette plantenolie drinken. Essentiële oliën lossen namelijk het beste op in een koudgeperste basisolie, bijvoorbeeld amandelolie. Bovendien werken deze oliën direct verzachtend. Daarna direct een arts waarschuwen!

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review