Olijfolie uit Spanje

INCI: Olea Europaea Fruit Oil

Olijfolie uit Spanje
Euro 4,45 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode181936
Olijfolie heeft een oude traditie als dragerolie voor plantenextracten en als basisolie voor helende zalven. Rode olie – de extractolie uit sint-janskruid – wordt traditioneel gemaakt op basis van olijfolie. In de volksgeneeskunde wordt het beschouwd als verwarmend, stimulerend, ontstekingsremmend en doorbloeding bevorderend. Olijfolie wordt zeer langzaam opgenomen in de huidlaag, heeft een en verzachtend effect, waardoor het geschikt is voor schurftige, schilferige en ruwe huidaandoeningen. Een uitstekend kenmerk van deze olie is het hoge oliezuurgehalte, dat – in combinatie met ca. 12% palmitinezuur als essentieel onderdeel van de lipide laag een huid beschermend effect heeft. De karakteristieke intrinsieke geur van olijfolie vermindert de »aantrekkelijkheid« voor veel gebruikers bij gebruik in cosmetica voor klassieke verzorging; interessant is dat macadamianootolie en olijfolie elkaar olfactorisch lijken te "neutraliseren" met gelijktijdige verwerking - het is het proberen waard. Sommige bronnen raden deze olie af voor neurodermitis; De reden is de eigenschap van oliezuur, dat de huidbarrière gemakkelijk kan desorganiseren door zijn knikstructuur en deze meer doorlaatbaar kan maken. Uit een overzicht van verschillende gebruikerservaringen blijkt echter dat deze zorgen in principe niet worden bevestigd.

Dit artikel is beschikbaar in diverse uitvoeringen

Olijfolie uit Spanje

100 ml

181936
Euro 4,45