Helena Cosmetica

Reiniging van de huidVoor het reinigen van de huid worden vaak de meest scherpe reinigingsmiddelen gebruikt. Mildere voldoen net zo goed, maar zijn veel duurder.
Wij gebruiken zeer milde grondstoffen die uw huid optimaal reinigen en verzorgen zonder deze te beschadigen.
De huid reinigt zichzelf van binnenuit door het afstoten van hoorncellen van de bovenste huidlaag. Om de gezichtshuid van buitenaf te ontdoen van vuil, vet stof of make-up zijn er diverse mogelijkheden. Welk reinigingsmiddel voor u het beste is, is niet alleen afhankelijk van uw huidtype, het wel of niet gebruiken van make-up etc., maar vooral een persoonlijke keuze. Voor de dagelijkse reiniging van uw gezicht kunnen wij u wel een aantal tips geven:

Voor de normale en vette huid zou u een vloeibare gezichtszeep kunnen gebruiken. Na het gebruik hiervan ondervinden sommige mensen een licht droog of trekkerig gevoel op de huid. Als u dit onaangenaam vindt dan kunt u het beste een reinigingsmilk (aangepast aan uw huidtype) gebruiken.
Reinigingsemulsies bestaan uit water en vet. En omdat vet het beste oplost in vet is het overtollige huidvet probleemloos te verwijderen met een natgemaakt bolletje watten. Het water in de reinigingsmilk verwijdert zweet en ander in water oplosbaar vuil werkelijk tot in de poriën.

Om het gezicht en de hals te reinigen brengt u de reinigingsmilk met een wattenbolletje royaal aan (het opgeloste vuil blijft eraan kleven). Daarna verwijdert u de emulsie met een tissue (of schoon watje) tot daarop geen vuilresten meer zichtbaar zijn. Eventueel kunt u naspoelen met lauw water. Bij het gebruik van make-up zult deze handeling misschien nog moeten herhalen om de huid grondig te reinigen.
Voor het eenvoudig verwijderen van bijvoorbeeld vloeibare make-up hebben wij een speciale reinigingscrème ontwikkeld. Deze crème heeft zowel zeep- als crème-eigenschappen. Als de reinigingscrème (of milk) verwijderd is, kunt u de huid met een watje met gezichtstonic zachtjes afnemen of verfrissen. Hierna kunt u uw favoriete verzorgingscrème  aanbrengen.
Om de huid optimaal te verzorgen adviseren wij u uw huid ongeveer een keer per week te ontdoen van dode huidcellen door middel van een gezichtsscrub of peeling. Na het gebruik hiervan is uw huid weer als nieuw en kunnen de poriën weer 'ademen' waardoor uw verzorgingsproducten beter door de huid opgenomen kunnen worden.

Voor een intensieve reiniging of gewoon om uw huid eens extra te verwennen is het
heerlijk. Eén keer per week één van onze gezichtsmasker te gebruiken. Oogmake-up en vooral mascara zijn vaak lastig te verwijderen. De tere huid rondom de ogen is echter zeer kwetsbaar. Onze speciale afschmink oliegel bestaat uit 100% plantaardige olie, verwijdert gemakkelijk oog make-up en kan met een vochtig watje afgenomen worden. Desgewenst kunt u hierna oogcrème of  oogserum aanbrengen.