Helena Cosmetica

Uw haar


Normaal haar
Er zijn maar weinig mensen gezegend met normaal haar. Als gevolg van invloeden van buitenaf zoals het milieu, het gebruik van haarverf of permantvloeistof kan dit haar toch snel droog en breekbaar worden. Ook bij normaal haar is het belangrijk uw haar met milde produkten te behandelen.
Normaal haar heeft een mooie natuurlijke glans is soepel, elastisch en kan gemakkelijk in model gebracht worden. Wij kunnen u ons volumeshampoo uit eigen ervaring aanbevelen.

Droog haar
Droog haar bevat niet alleen weinig vocht, ook de talgkliertjes van de hoofdhuid werken trager.
Het haar wordt hierdoor breekbaar en vaak statisch en dof.
Onze verzorgingsserie voor extreem droog haar bevat dan ook o.a. vochtvasthoudende en vetvasthoudende bestanddelen zoals proteïne en plantenoliën.
Voor droog haar hebben we de volgende produkten ontwikkeld: shampoo, conditioner, masker.

Vet haar
Bij vet haar zijn de talgkliertjes van de huid overactief: Zij produceren veel te veel vet. Het haar wordt hierdoor na het haarwassen, snel weer vet en plakkerig.
We hebben voor vet haar geen masker ontwikkeld. Deze leggen over het algemeen een beschermend filmpje over het haar en maken het haar hierdoor onnodig zwaar en slap.
Speciaal voor vet haar hebben wij in ons assortiment: shampoo, lotion. Geen contitioner en masker.

Onze antiroosshampoo is een echte aanrader. Het is niet zo agressief  en helpt  uitstekend tegen roos.

Meestal is het voldoende om uw haar 2 tot 3 keer per week te wassen. Hoewel onze shampoo's natuurlijk mild genoeg zijn om uw haar elke dag te wassen.
Te vaak haar wassen is volkomen onnodig. Bij hoofdhuid- of haarproblemen werken onze speciale producten zoals hoofdhuidlotions, haarmaskers, conditioners etc. vaak veel beter. De veel belovende toevoegingen aan veel industriële shampoo's zijn bedrog!
Een shampoo heeft vaak niet meer dan 4 minuten de tijd om zijn werk te doen, dan wordt het er al weer uitgespoeld. Veel stoffen worden absoluut nooit zo snel in de huid opgenomen! Het is heel belangrijk geen extra schade aan uw haar of hoofdhuid toe te brengen door het gebruik van vaak aggressieve shampoo's. Veel shampoo's (ook verkrijgbaar bij drogisterijen en parfumeriën) bevatten o.a. keukenzout, dit alleen omdat de shampoo hierdoor bijvoorbeeld sterker schuimt.